Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΕΤΚΕ ΟΤΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
Συνάδελφοι,
αυτές τις ημέρες αναμένεται να ξεκαθαριστεί οριστικά το τοπίο για το νέο (αποδιαρθρωμένο) ασφαλιστικό σύστημα, τις αλλαγές επί του οποίου ήδη ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό. Θα εκφραστεί πλέον και με θεσμικό, επίσημο τρόπο το ξήλωμα κατακτήσεων πολλών δεκαετιών• το κουρέλιασμα θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας τελικά ολόκληρης. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έσπευσε για ακόμα μία φορά να επενδύσει με έναν υποκριτικά μελοδραματικό τόνο συμπόνιας την κατάσταση στην οποία μέρα με τη μέρα εισερχόμαστε όλο και βαθύτερα, στο ίδιο πνεύμα με το οποίο τόσο αυτός, όσο και μέλη της κυβέρνησής του προσπαθούν να “ντύσουν” την ακολουθούμενη πολιτική, ήδη από τις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, οπότε και εισήλθαμε στη δίνη της νεο-φιλελεύθερης σφαγής. Δήλωσε λοιπόν χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Μας περιμένουν ακόμη δύσκολα χρόνια έντονης προσπάθειας και επιμονής». Προσπάθεια και επιμονή για ποιους άραγε; Μα βεβαίως για το χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, για τον σκληρά εργαζόμενο πολίτη, που καλείται σήμερα να πληρώσει για μία ζημιά την οποία δεν προκάλεσε. Και ειδικά για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας που καλούνται να εργαστούν με όρους σύγχρονου δουλεμπορίου. Τα μέτρα της Κυβέρνησης τελικά πλήττουν βάναυσα τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, και ιδιαιτέρως πάντα των νέων, χωρίς ταυτόχρονα να αγγίζουν με ανάλογο “θάρρος” τους εργοδότες, τους έχοντες και τους κατέχοντες, οι οποίοι τελικά ενδέχεται να βγουν ακόμα πιο κερδισμένοι από την όλη ιστορία. Αυτό δείχνει τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή η εξέλιξη της κρίσης του καπιταλισμού στο διεθνές επίπεδο, όπου επιβεβαιώνεται πως οι πλούσιοι του κόσμου έγιναν τελικά πλουσιότεροι εν μέσω της ύφεσης του 2009 (βλ. Άρθρο στο Reuters).
Αλλά για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι και στα καθ' ημάς, ας δούμε συνοπτικά τι μας περιμένει, όπως τουλάχιστον έχουμε πληροφορηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο:
• Κόβονται οριστικά η 13η και η 14η σύνταξη και μετατρέπονται σε επίδομα 800 ευρώ τον χρόνο μόνο για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές κάτω των 2.500 ευρώ.
• Προβλέπεται επέκταση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων στο σύνολο του εργασιακού βίου κι όχι από την καλύτερη πενταετία της τελευταίας 10ετίας.
• Το ποσοστό αναπλήρωσης (σύνταξης) περιορίζεται σημαντικά για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης και ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, αυτό το ποσοστό μαζί με τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ αθροίζει ποσοστό σύνταξης στο 64%.
• Όλοι οι συνταξιούχοι θα βγαίνουν μετά το 60ό έτος στη σύνταξη με πλήρεις αποδοχές μόνο εφόσον έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης ή είναι στα βαρέα, ενώ για τις μητέρες με ανήλικο παιδί η έξοδος θα έρχεται στο 50ό έτος. Αντιθέτως, μειωμένες θα είναι οι συντάξεις στην περίπτωση της 35ετίας. Για να δοθεί λοιπόν ολόκληρη η σύνταξη με 35ετία θα απαιτείται το 65ο έτος.
• Τίθενται νέα αυστηρότερα όρια για τη λήψη της σύνταξης από τις άγαμες ή διαζευγμένες κόρες.
• Από το 2011 κιόλας θα αρχίσουν να αυξάνουν τα όρια ηλικίας για έξοδο στη σύνταξη.
Και όλα αυτά, εντελώς επιγραμματικά είναι μόνον αυτά που μέχρις στιγμής γνωρίζουμε. Ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει...
Αυτό που βλέπουμε, είναι πως η κυβέρνηση ουσιαστικά ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των εργοδοτών, νομιμοποιώντας μία δεινή κατάσταση που βίωναν οι εργαζόμενοι ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια, και θα όφειλε να εξαλείψει. Αυξάνει το ποσοστό απολύσεων, μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις μετατρέποντάς τες σε ελεημοσύνη, καταργεί τον κατώτερο μισθό και τις Σ.Σ.Ε.
Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα που προωθούνται τους τελευταίους μήνες δεν είναι απλώς κραυγαλέα αντι-κοινωνικά και άδικα, αλλά καταστροφικά, αφού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην έκρηξη της ανεργίας, την άνοδο της φτώχειας και την γενικευμένη και παρατεταμένη ύφεση.
Δεν ευθύνεται ο κόσμος της εργασίας για την κρίση, δεν ευθύνονται τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, δεν ευθύνονται οι νεοεισερχόμενοι στην εργασία, αλλά οι ασύδοτες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων ετών που ευνόησαν σκανδαλωδώς την κερδοφορία των Τραπεζών, των επιχειρήσεων, και γενικότερα του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ ποτέ δεν έπαυαν να χορηγούν διάφορα προνόμια στους οικονομικά ισχυρούς και να κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στη μεγάλη φοροδιαφυγή και τις λοιπές τους παρανομίες.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν λοιπόν να αγωνισθούν για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν τελικά τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και των συμμάχων της.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
- ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 29/6 ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ)

Διεκδικούμε για εμάς στον ΟΤΕ:
Άδειες: Να δίνονται όλες οι άδειες (φοιτητικές, μητρότητας, λοχείας και οι κανονικές) όπως αυτές ζητούνται από τους εργαζόμενους και όπως σαφώς ορίζονται από το νόμο.
Υγιεινή: Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες υγιεινής εντός των χώρων εργασίας (καθαριότητα των χώρων, καθίσματα, ακουστικά, κ.λπ.) και να υπάρξει δωρεάν παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους ορόφους για τους εργαζομένους.
Πληρωμή εκπαίδευσης: Απαιτούμε την πληρωμή όλων των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους με το βασικό μισθό ημέρας.
Ασφάλεια: Άμεση έκδοση βιβλιαρίων ΤΑΠ ΟΤΕ σε όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από κάποιο άλλο ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς καμία καθυστέρηση.
Διάλειμμα: Αύξηση του διαλείμματος σε όλα τα τμήματα από 15 σε 20 λεπτά.
Επισυνδέσεις & πωλήσεις: Αρχικό και σαφές μήνυμα για την χρέωση των επισυνδέσεων και καμία επίπληξη-τιμωρία για τα ποσοστά των εργαζομένων, τόσο σε επισυνδέσεις, όσο και σε πωλήσεις.
Χώρος ανάπαυσης & Καπνιστήριο: Απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στον χώρο ανάπαυσης (ρεπό), όπως και να υπάρξει πρόβλεψη για δεύτερο τέτοιο χώρο στον 1ο όροφο και ζητάμε την δημιουργία χώρου καπνιστών εντός του κτιρίου.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Θα μας βρείτε:
blog: http://setkeote.blogspot.com/
e-mail: setkeote@gmail.com
Τηλέφωνα: 6946619519,6974120684

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010