Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 20/5/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΚΕ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

(υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Ταξικής Ενότητας που συμμετέχει στη σωματειακή επιτροπή του κλαδικού σωματείου, ΣΕΤΗΠ-Θ)
Στην αντεργατική καταιγίδα της Κυβέρνησης της ΕΕ του ΔΝΤ και των εργοδοτών απαντάμε με κλιμάκωση των αγώνων- με απεργιακό κύμα!
Μαζικά αποφασιστικά όλοι και όλες
στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 20 Μάη.
Τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης από το ΔΝΤ αφορούν:
1. Ληστεία 13ου και 14ου μισθού από 50 έως 80% στο Δημόσιο.
2. Μείωση επιδομάτων από 3 έως 8%.
3. Για τη 13η και 14η σύνταξη η κλοπή ανέρχεται από 50% και πάνω.
4. Στο γύψο οι αυξήσεις.
5. Μείωση κατά 5% (500 εκατ. ευρώ) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 100 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου Προγράμματος στο υπουργείο Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, των πιστώσεων νέων προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας.
6. Αύξηση του ΦΠΑ από 21 σε 23% και από 10 σε 11% και νέους φόρους σε ποτά, καύσιμα και τσιγάρα.
7. Κατάργηση της εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, του κατώτερου μισθού.
8. Αύξηση των εργαζομένων με μερική απασχόληση και ωρομίσθιο.
9. Απελευθέρωση των απολύσεων.
10. Απολύσεις με τον "Καλλικράτη". Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κατάργησης οργανισμών και φορέων του δημοσίου και υπηρεσιών των ΟΤΑ Πλήρης παράδοση της ενέργειας, του ΟΣΕ και άλλων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
11. Πετσόκομμα των βαρέων ανθυγιεινών και των αναπηρικών συντάξεων.
12. Δραματική μείωση συντάξεων μέσω του υπολογισμού τους σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο. Συντάξεις-επιδόματα Κατάργηση της 37ετίας.
13. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
14. Μείωση των συντάξεων μέσω ΛΑΦΚΑ.
15. Σταματάει η 2η δόση του επιδόματος πείνας (Αλληλεγγύης).
Όλα αυτά τα άγρια μέτρα ήταν προσχεδιασμένα εδώ και καιρό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα είχαν ψηφίσει στην ΕΕ. Είναι ψέμα ότι τώρα ξαφνικά τους τα επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ενιαία όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που ζουν παρασιτικά και πλουτίζουν από τη δική μας δουλειά στο όνομα της κρίσης και αξιοποιώντας την, προσπαθούν να ισοπεδώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Για δεκαετίες να εξασφαλίσουν φτηνά και υποταγμένα εργατικά χέρια.
Δεν διστάζουν μπροστά σε οποιοδήποτε ψέμα, σε οποιονδήποτε εκβιασμό, προκειμένου να μας πείσουν πως η διάσωση των κερδών και της ιδιοκτησίας τους είναι μονόδρομος και πατριωτικό μας χρέος, ενώ η υπεράσπιση των κατακτήσεων μας, των δικαιωμάτων μας, του μέλλοντός μας ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Το Αντιασφαλιστικό τερατούργημα που εγκρίθηκε τις προηγούμενες μέρε από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ο οδοστρωτήρας της κοινωνικής ασφάλισης, τα πάντα καρατομούνται σε «νέους» και «παλιούς» ασφαλισμένους καθώς και σε συνταξιούχους. Εκτελούνται εν ψυχρό όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να μην πιστέψουν το παραμικρό από όσα καθησυχαστικά ανέφερε ο υπουργός εργασίας για τα ώριμα δικαιώματα. Να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας. Το οποίο είναι προσχεδιασμένο από τη συμμαχία αστικών κομμάτων – κεφαλαίου – ΕΕ.

Αποδείχθηκε ότι όσο το εργατικό-λαίκό κίνημα δυναμώνει, τόσο οι μηχανισμοί του συστήματος και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε μια προσπάθεια να το κάμψουν. Όμως οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχονται. Σ’ αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε να βαδίσουμε και το επόμενο διάστημα, εντείνοντας, κλιμακώνοντας τους Αγώνες μας.
Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε να τους τρομοκρατήσουμε εμείς!
Η συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, η συμμετοχή στην απεργία στις 5Μάη, που δεν είχε προηγούμενο, ανησύχησε τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Μπορούμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 20 Μάη να μετατρέψουμε την ανησυχία τους σε πανικό!
Διεκδικούμε στον ΟΤΕ:
- Άδειες: Να δίνονται όλες οι άδειες (φοιτητικές, μητρότητας, λοχείας και οι κανονικές) όπως αυτές ζητούνται από τους εργαζόμενους και όπως σαφώς ορίζονται από το νόμο.
- Υγιεινή: Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες υγιεινής εντός των χώρων εργασίας (καθαριότητα των χώρων, καθίσματα, ακουστικά, κ.λπ.) και να υπάρξει δωρεάν παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους ορόφους για τους εργαζομένους.
- Πληρωμή εκπαίδευσης: Απαιτούμε την πληρωμή όλων των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους με το βασικό μισθό ημέρας.
- Ασφάλεια: Άμεση έκδοση βιβλιαρίων ΤΑΠ ΟΤΕ σε όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από κάποιο άλλο ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς καμία καθυστέρηση.
- Διάλειμμα: Αύξηση του διαλείμματος σε όλα τα τμήματα από 15 σε 20 λεπτά.
- Επισυνδέσεις & πωλήσεις: Αρχικό και σαφές μήνυμα για την χρέωση των επισυνδέσεων και καμία επίπληξη-τιμωρία για τα ποσοστά των εργαζομένων, τόσο σε επισυνδέσεις, όσο και σε πωλήσεις.
- Χώρος ανάπαυσης & Καπνιστήριο: Απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στον χώρο ανάπαυσης (ρεπό), όπως και να υπάρξει πρόβλεψη για δεύτερο τέτοιο χώρο στον 1ο όροφο και ζητάμε την δημιουργία χώρου καπνιστών εντός του κτιρίου.
Προχωράμε σε μαζική παράσταση στον προϊστάμενο του ΟΤΕ την Παρασκευή στις 13:00 για ζητήματα του χώρου δουλειάς μας και πιο δυναμικά συμμετέχουμε
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Αυτό τον καιρό δεν κρίνεται το χάσιμο ενός μεροκάματου, ακόμα και η απώλεια ενός μισθού, όσο και αν τα έχουμε ανάγκη. Τα αρπαχτικά της κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και οι μεγαλοεργοδότες ζητάνε πολλά περισσότερα. Ζητάνε να περάσουμε εθελοντικά και αμαχητί αλυσίδες στα χέρια και στα πόδια μας. Να αλυσοδέσουμε για χάρη των κερδών τους το μέλλον μας.

Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν! Χαμένη θα είναι η ζωή μας και το μέλλον μας αν δεν αγωνιστούμε!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Με ένα σύνθημα, μια φωνή
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
20 ΜΑΗ 10.30 ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου