Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εργατική Πρωτομαγιά

Κάθε χρονιά η απεργία της Πρωτομαγιάς αποκτά συγκεκριμένη φόρτιση που άλλοτε ταυτίζεται με την ορμή και την αγωνιστικότητα εργατικών κινητοποιήσεων κι άλλοτε παρεκλίνει σε «εορτασμούς» που αφαιρούν μεγάλο μέρος του ειδικού βάρους που έχει αυτή η ημερομηνία. Και το ειδικό βάρος έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις του Σικάγο αν και πάνω από έναν αιώνα πίσω συνεχίζουν να αποτελούν φάρο για το εργατικό κίνημα στο διαρκή αγώνα του για βελτίωση των όρων ζωής της εργατικής τάξης και στην πάλη του ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αν αποδεικνύει κάτι η εργατική Πρωτομαγιά είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αγωνίζονται για υλικές νίκες στο σήμερα. Παλεύοντας για ανατροπή των εκμεταλλευτικών, καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής μπορούν να βάζουν μπροστά αιτήματα (όπως τότε, αλλά και τώρα το 8ωρο) που βελτιώνουν τους όρους εργασίας και ζωής και ταυτόχρονα αναζωπυρώνουν την πάλη για μία άλλη μη εκμεταλλευτική κοινωνία.

Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτε ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να σηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με όρους κεντρικής αντιπαράθεσης με τις πολιτικές αυτές που κάνουν λόγο για περικοπές μισθών, διάλυση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Απέναντι, λοιπόν, στην λογική του ατομικού δρόμου, την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και την εξαθλίωση των δυνάμεων εργασίας που προωθούν η κυβέρνησηξ σε σύμπνοια με ΕΕ και ΔΝΤ, εμείς απαντάμε με την έμπρακτη υπεράσπιση του κόσμου των εργαζομένων με όρους ουσιαστικής αλληλεγγύης.

Το σωματείο εργαζομένων στα ΤΚΕ ΟΤΕ καλεί όλους τους συναδέλφους στην συγκέντρωση-πορεία την 1-5 στην πλατεία Αριστοτέλους για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που ετοιμάζουν για εμάς και συνολικά για όλη την εργατική τάξη της Ελλάδας.

Σωματείο Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου