Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
     Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης το κεφάλαιο επιτίθεται ολομέτωπα στον κόσμο της εργασίας αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι μισθοί περικόπτονται διαρκώς, η ασφάλιση και η περίθαλψη ουσιαστικά καταργούνται, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας παρακάμπτονται και η ανεργία χτυπάει κόκκινο. Επίσης, η ακρίβεια βασανίζει όλο και περισσότερο κόσμο με τις υπερβολικές αυξήσεις σε νερό, ΔΕΗ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και είδη βασικής ανάγκης. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά αίτια και τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης.
     Δική μας άποψη είναι πως οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με το κεφάλαιο, πως δε σταματήσαμε να δουλεύουμε και να παράγουμε, γι αυτό δε χρωστάμε τίποτα. Πως απέναντι σ΄αυτήν την ολομέτωπη επίθεση μόνοι μας συμπαραστάτες είναι οι συνάδελφοί μας και όλοι οι εργαζόμενοι. Πως μόνο συλλογικά μπορούμε να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι΄αυτό επιλέγουμε να συμμετέχουμε στη γενική απεργία στις 23 Φλεβάρη. Όχι με τη λογική των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, οι οποίοι με το να καλούν το πολύ σε μια απεργία το 3μηνο ουσιαστικά βάζουν πλάτη στο να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα και να εκτονωθεί ανώδυνα η οργή του κόσμου. Μπορούμε να τους διαψεύσουμε. Με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση. Με τους αγώνες και την καθημερινή μας δράση στους χώρους δουλειάς.
     Το ζητούμενο σε κάθε απεργία είναι ότι μπλοκάρουμε την παραγωγή. Ότι δεν κινείται τίποτα και οι εργοδότες χάνουν τα υπερκέρδη τους. Ας μην ξεχνάμε ότι στο 11888, για παράδειγμα, μια ημέρα απεργίας σημαίνει ότι ο ΟΤΕ χάνει τουλάχιστον 200 Ευρώ από τον καθένα μας.
     Ασφαλώς, η γενική πολιτική κατάσταση επηρεάζει πολύ συγκεκριμένα και τους όρους εργασίας μας στον ΟΤΕ. Οι περιορισμένες προσλήψεις εντατικοποιούν τη δουλειά μας καθώς δεχόμαστε καθημερινά περισσότερες κλήσεις. Η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος ακουστικού- οθόνης μας στερεί 30 ευρώ  μηνιαίως. Η εκπαίδευση, πριν την υπογραφή της σύμβασης, μας ανάγκασε να δουλεύουμε κανονικά στα τηλεφωνικά κέντρα( παράγοντας κέρδος) για μια εβδομάδα, χωρίς να πληρωνόμαστε. Οι 4μηνες συμβάσεις μας στερούν την εργασία και το μισθό σε μια περίοδο που τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα, μας προετοιμάζουν πολύ έντεχνα για την εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια που μας περιμένει από εδώ και πέρα, με πολύ σύντομης διάρκειας συμβάσεις και συνεχείς απολύσεις. Γι’αυτό και κρίνουμε πολύ αναγκαία τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις δράσεις και στη λειτουργία του σωματείου ώστε κανείς να μην είναι μόνος και όλοι μαζί να διεκδικούμε. Με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που προωθούνται θέλουν να μας απογοητεύσουν και να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων. Ας αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας δρώντας συλλογικά.
      
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·                    ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ 4ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ, ΥΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
                   ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
             ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ-ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΟΘΟΝΗΣ 
  (30 ΕΥΡΟ/ΜΗΝΑ)
                   ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ   
               ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ 
ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση στις 23 Φλεβαρη με την Πρωτοβουλία 
Πρωτοβάθμιων Σωματείων και προσυγκέντρωση στις 9.30 Καμάρα

Επικοινωνήστε μαζί μας:

 Σωματείο Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου