Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Σ.Ε.Τ.ΚΕ – ΟΤΕ


ΨΗΦΙΣΜΑ Σ.Ε.Τ.ΚΕ – ΟΤΕ
Το σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 300 μεταναστών – εργατών απεργών πείνας, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις (ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζόμενους και εργαζόμενες). Στον αγώνα των ανθρώπων για αξιοπρέπεια είμαστε πάντα με τους εκμεταλλευόμενους, ποτέ με τα αφεντικά.
Με την αύξηση των απολύσεων και άρα και της ανεργίας, με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και με ολόκληρη την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, ο μετανάστης μπαίνει στο κέντρο της επίθεσης ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων, αναπαράγεται πλέον από τα ΜΜΕ, εξαγγέλλεται πλέον ως κυβερνητική πολιτική. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις είναι μερικά μόνο από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της επίθεσης που δέχονται οι μετανάστες. Κι όλα αυτά γιατί θέλουν τους εργαζόμενους «ελαστικά εργαλεία» στη μηχανή της εκμετάλλευσής τους, με γνώμονα την ατομικότητα απέναντι στη συλλογικότητα, χωρισμένους σε νόμιμους και παράνομους, σε «έλληνες και ξένους».
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι περιττοί, τη στιγμή που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας. Οι μετανάστες εργάζονται σε όλους τους τομείς παραγωγής που έχουν απομείνει ενεργοί στην Eλλάδα, όπως ο οικοδομικός και ο αγροτικός, και χωρίς τη δική τους απασχόληση σε όλες τις «βαριές» δουλειές η όποια οικονομική «ανάπτυξη» της χώρας θα ήταν αδύνατη. Ας σκεφτούμε λίγο ποιοι ήταν αυτοί που δούλεψαν για να χτιστούν όλα τα ολυμπιακά έργα…
Είναι όμως προφανές πως το καθεστώς παρανομίας στο οποίο διατηρούνται πολλές χιλιάδες μεταναστών βολεύει ξεκάθαρα την πλευρά των αφεντικών. Τους βολεύει επειδή έτσι  μπορούν να τους πληρώνουν «ψίχουλα», μιας και δεν έχουν κανένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, να τους αφήνουν τελείως απλήρωτους με την απειλή ότι θα τους καταδώσουν στην αστυνομία, ακόμα και να τους δολοφονούν μαζικά, ξέροντας ότι κανένας δεν θα τους αναζητήσει.
Εμείς επιλέγουμε να τους βλέπουμε ως συναδέλφους μας σε κάθε χώρο εργασίας. Στον αντίποδα αυτής της επίθεσης στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των 300 μεταναστών για αξιοπρέπεια. Είμαστε δίπλα τους για να διεκδικήσουμε από κοινού όλα αυτά που μας κλέβουν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου