Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

απεργια 11/3

ΣΕΤΚΕ ΟΤΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10 ΜΙΣΗ

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των εργαζομένων που συμμετείχαν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν πανελλαδικά την περασμένη εβδομάδα, ενάντια στις εξαγελείες της κυβέρνησης για τα έκτακτα “αναγκαία μέτρα”. Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο όπου στο πρόγραμμα σταθερότητας, στη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας και ανεργίας, έρχονται να προστεθούν η περικοπή του 14ου μισθού και των επιδομάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας, των τιμών των καυσίμων και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Τόσο η ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ όσο και η αυταπάτη της εθνικής ενότητας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση δεν κατάφεραν αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους που κατά χιλιάδες διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά για τα δικαιώματά τους.
Την μαζικοτατη και μαχητικότατη απεργιακή κινητοποίηση, “χαιρέτισαν” και το υπουργείο προστασίας του πολίτη που έσπευσε να καταστείλει τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με χρήση χημικών, με δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές. Η αγωνιστικότητα του κόσμου όμως απέδειξε πως όσο και αν μας χτυπούν και μας τρομοκρατούν, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και αντιστέκονται, απλώνουν πανό με τα αιτήματά τους μέσα στο πρώην υπουργείο μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη, καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια και χώρους όπως το εθνικό τυπογραφείο στην Αθήνα, όπου οι εργαζόμενοι του σωματείου σταμάτησαν συμβολικά την τύπωση της εφημερίδας της κυβέρνησεως.













Το σωματείο μας πάλευε και θα συνεχίσει να παλεύει για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του κάθε εργαζόμενου και την προσάσπιση των δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην πορεία με συγκέντρωση το εργατικό κέντρο σε από κοινού απεργιακό μπλοκ και συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους συγκροτούν την Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στα νέα μέτρα.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
-Να μην εφαρμοστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
-Καμία εφαρμογή του Προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης – “αποσταθεροποίησης” των εργασιακών σχέσεων
-ΔΕΝ θα πληρώσουμε την κρίση τους!!!
Ως συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ζητάμε:
-Ασφάλιση όλων των εργαζομένων που δεν καλύπτονται από κάποιο ταμείο από τον ΤΑΠ ΟΤΕ.
-Όλες τις απαραίτητες άδειες που δικαιούμαστε ως φοιτητές για να ανταπεξέλθουμε στις φοιτητικές
μας υποχρεώσεις να δοθούν κανονικά και με το νόμο σε όλους.
-Όλες τις άδειες που καλύπτουν τις απαραίτητες ανάγκες των εργαζομένων (καλοκαιρινές άδειες,
άδειες μητρότητας(λοχείας), κανονικές)
-Επιδόματα υγιεινής και ασφάλισης (για οθόνη και ακουστικά)
-Πληρωμένη εκπαίδευση
-Την αύξηση του διαλείμματος στο 11888 και στα άλλα τμήματα.
-Υποδομές κατάλληλες για την υγιεινή και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων στον ΟΤΕ-παροχή πόσιμου νερού σε όλο το προσωπικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου