Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

απεργια 5/3

ΣΕΤΚΕ ΟΤΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος του πρωθυπουργού στο χθεσινό διάγγελμά του κηρύσσει πόλεμο στους εργαζόμενους της χώρας. Μετά από τον προϋπολογισμό άγριας λιτότητας, την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας, έρχεται να αποτελειώσει την κίνησή της ανακοινώνοντας τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων 20 χρόνων.

Η περικοπή του 14ου μισθού, και των επιδομάτων, η αύξηση του ΦΠΑ και των τιμών του πετρελαίου δεν αγγίζουν μόνο εμάς, τους εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, δεν χτυπά μόνο το συμφέρον μας αλλά το συμφέρον κάθε εργαζόμενου, ολόκληρης της κοινωνίας.

Για χρόνια μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή. Να δεχτούμε θυσίες για ένα καλύτερο αύριο. Να καταπιούμε δυο δεκαετίες λιτότητας και επίθεσης στις κατακτήσεις των εργαζομένων για να έρθουν «καλύτερες μέρες». Μας βομβάρδισαν με διαφημίσεις της αγοράς. Μας είπαν πως είναι ο μόνος τρόπος για να μπορεί να οργανωθεί η κοινωνία. Σήμερα οι μύθοι για την αγορά καταρρέουν μαζί με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Και τώρα έρχονται και μας λένε «συγγνώμη, παίξαμε και χάσαμε» και χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Και στην λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις των προηγούμενων δεκαετιών έρχονται να προστεθούν σήμερα η κατάργηση του 14ου μισθού και οι περικοπές των επιδομάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις 2% του ΦΠΑ και της φορολογίας σε καύσιμα.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η ελπίδα μας στους αγώνες!
Οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ είναι υπεύθυνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το εργατικό κίνημα. Η προδοσία του είναι ξεκάθαρη, κάθε φορά που ξεπουλάνε τα κεκτημένα του εργατικού κινήματος, κάθε φορά που απογοητεύουν τον κόσμο της εργασίας με την στάση τους στο κίνημα. Ήρθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση, να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα στα σωματεία, στους συλλόγους. Να μην σταθούμε στην ατομική διεκδίκηση και στις υποσχέσεις των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, να αποδείξουμε πως οι αγώνες μας στο σήμερα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.

Να ανατρέψουμε με τους συλλογικούς μας αγώνες τα αντιλαϊκά μέτρα!
Καμία εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας
Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων σε μισθούς και συντάξεις.
Καμία αύξηση της φορολογίας, ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου