Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Καταγγελία για τα γεγονότα στο Αίγιο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 29 Μαΐου 2009 τριμελής επιτροπή του «Σωματείου Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ – Κωνσταντίνα Κούνεβα» με έδρα την Αθήνα, επιχείρησε να συμμετάσχει στο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και δέχτηκε βίαιη επίθεση και προπηλακισμούς από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου. Η επιτροπή του Σωματείου ζήτησε από το προεδρείο να τοποθετηθεί και αυτό το αρνήθηκε επιδεικτικά, παρότι το Σωματείο είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να συμμετάσχει. Στη συνέχεια τα μέλη του Σωματείου επιχείρησαν να πάρουν το μικρόφωνο και ακολούθησε βίαιη επίθεση από τα μέλη της ΔΑΚΕ.

Καταγγέλλουμε τη στάση μερίδας συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την απρόκλητη βία στους συμβασιούχους εργαζόμενους. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας για συνδικαλιστική δράση.

Αυτή ήταν η αντίδραση συνδικαλιστών που σε καιρό κρίσης μιλάνε με μεγάλα και πομπώδη λόγια στην ανακοίνωση του Συνεδρίου τους για «ασφαλή εργασία», όχι μόνο αφήνοντας τους επισφαλείς εργαζόμενους συναδέλφους τους – οργανικό κομμάτι του ΟΤΕ πλέον- απ’ έξω, αλλά κυριολεκτικά πετώντας τους έξω και ξυλοφορτώνοντάς τους. Άραγε το ίδιο μαχητικά αντέδρασαν και αντιπαρατέθηκαν, αφενός στη μετοχοποίηση και, αφετέρου, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ;

Εμείς από τη μεριά μας απαντάμε ότι τέτοιες επιθέσεις δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας κόντρα στην επισφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν και σαφώς ενάντια στους συνδικαλιστές που παίζουν το ρόλο εκτελεστικών οργάνων και εξυπηρετούν συμφέροντα που σίγουρα δεν είναι τα δικά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν τον ωμό τραμπουκισμό, που στόχο έχει την αναπαραγωγή των επαγγελματιών μεγαλοσυνδικαλιστών και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, εξυπηρετώντας σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου